2 Μερίδες – 15 Λεπτά Προετοιμασία
Υλικά:
Για τα burger:
2 Ψωμιά για Burger
2 BIG VEGAN BURGER μπιφτέκια της Terra Vegane
Για τα ψητά λαχανικά:
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1/2 κολοκυθάκι
1/2 μελιτζάνα
1/2 πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές σκόνη πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
Για το vegan pesto:
25 gr φρέσκο Βασιλικό
2 κουταλιές ψημένο κουκουνάρι
2 κουταλιες PRIMA-TOPPER(Original/ Spicy/Italian Herbs) της Terra Vegane
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης λιαστές τομάτες και φύλα σαλάτας
Εκτέλεση:
1. Για το pesto: Σε ένα πολυμηχάνημα βάλτε τα φύλλα βασιλικού, το ψημένο κουκουνάρι , το PRIMA-Topper, το σκόρδο και τον χυμό απο το λεμόνι. Τα χτυπάμε μεχρι να γίνει μια λεία κρέμα
2. σταδιακά προσθέστε το ελαιόλαδο.
3. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το στην άκρη
4. Για τα ψητά λαχανικά: Κόψτε το κολοκυθάκι, τη μελιτζάνα το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε σχετικά μικρά κομμάτια. Ψιλοκόψτε το σκόρδο. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα, Ανακατέψτε τα ελαφρά ώστε όλα τα λαχανικά να καλυφθούν από αυτή τη μαρινάδα
5. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα καυτό τηγάνι και τηγανίστε τα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά
6. Εν τω μεταξύ περάστε για 5-7 λεπτά από το τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα μπιφτέκια για Βurgers.
7. Φτιάξτε το Burger σας : Πρώτα απλώστε στο μισό από τα ψωμάκια το σπιτικό pesto και στη συνέχεια βάλτε στο burger σας τα υπόλοιπα υλικά.
8. Τελική γευστική πινελιά : Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και τα φύλα από σαλάτα
9. Απολαύστε!
Φωτο / Συνταγή : Anne-Sophie Hoffmann