Συνταγή από τη vegan chef Δήμητρα Νίκα
Υλικά:
-3 κσ Egg-free Omelett Mix
-½ κούπα γάλα σόγιας
-120 γρ φυτικό τυρί φέτα
-2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
-1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
-1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
-½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρούς κύβους
-½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
-½ κγ ζάχαρη καρύδας
-1 κγ πάπρικα γλυκιά
-Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1 πρέζα αλάτι προαιρετικά
-3 κσ ελαιόλαδο
-Λιναρόσπορος κοπανιστός χρυσός για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και σοτάρουμε. Όταν καραμελώσουν ελαφρώς το κρεμμύδι και η πιπεριά μου, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τους κύβους ντομάτας, την ζάχαρη και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να χαθούν τα υγρά της ντομάτας.
Συνάμα σε μπολ ρίχνουμε το Egg-free omelett mix, το γάλα, τρίβουμε το φυτικό τυρί φέτα με τα χέρια, την πάπρικα, τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Όταν η ντομάτα μας χάσει όλα τα υγρά της, ρίχνουμε το μείγμα αυγού στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον φρεσκοκομμένο δυόσμο, χαμηλώνουμε κι άλλο θερμοκρασία και ψήνουμε για 10′ ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσει.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Προσοχή γιατί το τυρί φέτα είναι αλμυρό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με λίγο ακόμα πάπρικα, δυόσμο και λιναρόσπορο.
Μερίδες: 4
Χρόνος εκτέλεσης: 40-45’