Συνταγές

Κινέζικο τηγανητό ρύζι με αυγό Egg-free omelett mix

Συνταγή από τη vegan chef Δήμητρα Νίκα

Υλικά:

-250 γρ ρύζι λευκό βρασμένο, ιδανικά ρύζι Καρολίνα
-2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
-2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-200 γρ αρακάς
-100 γρ καλαμπόκι βρασμένο
-200 γρ τόφου μαλακό
-50 γρ Egg-free omelett mix
-70 ml νερό
-3-4 κσ σάλτσα σόγιας
-3 κσ σησαμέλαιο

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε μπολ το egg-free omelett mix μας μαζί με το νερό και ανακατεύουμε. Με πετσέτα σκουπίζουμε το τόφου μου να χάσει τα υγρά του και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγού, ρίχνουμε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι, έπειτα το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το μείγμα αυγού, ανακατεύουμε. Τέλος, σβήνουμε με την σάλτσα σόγιας και…..έτοιμο!

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι προαιρετικά.

Μερίδες: 6-8

Χρόνος εκτέλεσης: 25-30’

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *