Συνταγή από τη vegan chef Δήμητρα Νίκα
Η ιδέα αυτού του πιάτου, είναι το γνωστό πλέον all in one pot, δηλαδή όλα σε μια κατσαρόλα.
Υλικά:
-1 πακέτο χρωματιστές πένες
-1 πακέτο Beefless Ground Terra Vegane
-1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
-1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-10-12 ντοματίνια κομμένα στα 4
-½ κούπα βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
-80 γρ φυτική φέτα τριμμένη
-¼ της κούπας κουκουνάρι
-Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Βράζoυμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές μας. Προσθέτουμε και το Beefless Ground και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγο ακόμα. Επιστρέφουμε τις πένες στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, τρίβουμε με τα χέρια μας την φυτική φέτα, ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το κουκουνάρι και τον βασιλικό, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο.
Μερίδες: 6-8
Χρόνος εκτέλεσης: 25-30’