Συνταγή της vegan chef Δήμητρας Νίκα
Υλικά:
Για την μαρινάδα του Beefless Ground:
-1 πακέτο κιμά Beefless Ground 220 γρ.
-1 κγ ηλιόσπορο
-1 κγ μουστάρδα σκόνη
-1 κγ σκόρδο σκόνη
-½ κόλιανδρο
-½ κγ πάστα ντομάτας
-½ κγ πετιμέζι
-1 κσ ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
-1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστούνια
-1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστούνια
-1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
-2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κγ πάπρικα καπνιστή
-1 κγ κόλιανδρο σκόνη
-1 κγ κύμινο
-Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-Ελαιόλαδο
Για το τραγανό καλαμπόκι:
-2 κούπες καλαμπόκι βρασμένο
-1 κγ πάπρικα καπνιστή
-1 πρέζα αλάτι
-1 κσ ελαιόλαδο
Για το γουακαμόλε:
-2 αβοκάντο ώριμα
-Ξύσμα από ½ λάιμ
-Χυμό από 1 λάιμ
-1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
-1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
-Αλάτι
Για τα φαχίτας:
-1 πακέτο αραβικές πίτες
-Ελαιόλαδο για το ράντισμα
Εκτέλεση:
Ανακατεύoυμε το Beefless Ground με τα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σε αντικολλητικό σοτάρουμε τον κιμά μας με την μαρινάδα μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και μπαχαρικά και σοτάρυμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε τηγάνι βάζουμε τα υλικά μου και σοτάρουμε μέχρι να γίνει τραγανό το καλαμπόκι μας.
Καθαρίζουμε και λιώνουμε τα αβοκάντο μας με ένα πιρούνι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, να σταθεί.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψεκάζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και περνάμε μία μία τις πίτες μας, σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή, θέλουμε να ζεσταθούν όχι να ψηθούν.
Τέλος, γεμίζουμε την πίτα μας με τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει, τυλίγουμε και απολαμβάνουμε !
Μερίδες: 6
Χρόνος εκτέλεσης: 30-35’