Συνταγές

Roast non-beef ψητό της κατσαρόλας με λαχανικά και κυδωνάτες τηγανητές πατάτες

Συνταγή από τη vegan chef Δήμητρα Νίκα.

Το κυριακάτικο τραπέζι σε όλες τις παραδοσιακές κουζίνες και φυσικά και στην ελληνική, εμπεριέχει πάντα κάτι ψητό. Το στοίχημα είναι να φέρεις το κυριακάτικο ψητό σε μορφή χορτοφαγική, που να είναι εύκολο να το φτιάξει και ο πιο αρχάριος μάγειρας, που να αρέσει σε όλους και κυρίως στα παιδιά κι αν είναι και υγιεινό….τι καλύτερο να ζητήσει κανείς…το Roast της Τerra Vegane ήρθε κι έδωσε τη λύση. Ψητό, κυριακάτικο ή και καθημερινό, εύκολο, γρήγορο, νόστιμο. Το κάναμε ψητό της κατσαρόλας, με τις κυδωνάτες τηγανητές πατατούλες μας!

Υλικά:

Για το ψητό:

-1 πακέτο Roast no beef Terra Vegane
-2 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλους κύβους
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-3 καρότα σε κομμένα σε μεγάλους κύβους
-4 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλους κύβους
-1 πράσο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
-1 κγ κόλιανδρο τριμμένο
-1 κσ μουστάρδα σε σκόνη
-1 κσ βεγκέτα σε μία κούπα ζεστό νερό
-1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
-Αλάτι, πιπέρι
-Ελαιόλαδο

Για τις κυδωνάτες πατάτες:

-2 κιλά πατάτες
-Αλάτι, πιπέρι
-Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Κόβουμε το Roast no beef μας σε μπουκιές, το βάζουμε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε διαδοχικά τα λαχανικά μας, βάζουμε και τις μπουκιές roast και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Τέλος ρίχνουμε την κούπα ζεστό νερό με βεγκέτα, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα για περίπου 30′.

Ξεπλένουμε τις πατάτες μας καλά σε καθαρό νερό, τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζουμε για περίπου 12′.
Κατόπιν τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Δηλαδή σε μεγάλα κομμάτια κατά μήκος.
Τις αλατίζουμε, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε στο air fryer για 20′ ή στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 15′ ή μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε !

Μερίδες: 8

Χρόνος προετοιμασίας: 85-90’

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *