Συνταγή της Anne-Sophie Hoffmann.
Υλικά:
-1 ψωμάκι για burger
-1BIG VEGAN BURGER από την Terra Vegane
-20 gr EGG-FREE OMELETT MIX από την Terra Vegane
-25 ml νερό
-1/3 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
-1 χούφτα μαρούλι
-1/3 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
-1 κουταλιά σούπας vegan τυρί κρέμα (προαιρετικό)
-Λάδι για το τηγάνισμα
-Αλάτι
-Πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το νερό με το omelette mix σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το μείγμα της ομελέτας και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3-4 λεπτά.
3.Με ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε την ομελέτα (scrambled eggs) και την αφήνουμε την άκρη.
4.Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε ένα τεμάχιο burger και το τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
5.Κόβουμε το ψωμί του burger στη μέση και το ανοίγουμε. Προαιρετικά μπορούμε να το ψήσουμε για 1-2 λεπτά σε ένα τηγάνι
6.Στήνουμε το burger: απλώνουμε την κρέμα τυρίου στο κάτω ψωμλι. Προσθέτουμε το μαρούλι, το burger, τις φέτες ντομάτας, την ομελέτα, και τέλος το αβοκάντο.
7. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι
8. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε !
Μερίδες: 1
Χρόνος προετοιμασίας: 15′