Ινδικό No Beef με σάλτσα garam masala και ρύζι basmati.
Συνταγή από τη vegan chef Δήμητρα Νίκα.
Το Ινδικό φαγητό ανήκει στην απίθανη και αγαπημένη κατηγορία των ασιατικών γεύσεων. Το garam masala, ένας συνδυασμός μπαχαρικών που μπορείς να βρεις έτοιμο στο μπαχαράδικο, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ ή μπορείς να το φτιάξεις, δικό σου σπιτικό (υπάρχουν πολλές συνταγές για το πως να το φτιάξεις). Εδώ φτιάχνουμε το δικό μας με, με την συνταγή της chef, το οποίο το κάνουμε σάλτσα, παίρνουμε το Νo Beef roll, το βουτάμε στη σάλτσα και το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι!
ΥΛΙΚΑ
Για την μαρινάδα του No Beef:
1 πακέτο No Beef Terra Vegane
1 σκελίδα σκόρδο
1 κγ τζίντζερ φρέσκο ή σκόνη
½ κγ κόκκινο πιπέρι
½ κγ garam masala
2 κσ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για την σάλτσα με garam masala:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κσ τζίντζερ φρέσκο ή σκόνη
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
100 γρ. χυμό ντομάτας
½ κγ garam masala
¼ κγ πιπέρι κόκκινο καυτερό ή ½ πιπερίτσα καυτερή χωρίς σπόρια
40 γρ. κουκουνάρι ή ηλιόσπορο
3 κσ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
3 κσ κρέμα καρύδας
½ κγ κουκουνάρι ή ηλιόσπορο
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Για το ρύζι μπασμάτι:
250 γρ. ρύζι μπασμάτι
600 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση :
Κόβουμε το no beef σε μπουκιές και το ανακατεύουμε με τα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′.
Ετοιμάζουμε το ρύζι μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (μόνο σε νερό και λίγο αλάτι).
Για την σάλτσα, βάζουμε σε χαμηλή κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5′. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κουκουνάρι, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σοτάρουμε σε χαμηλή κατσαρόλα το μαριναρισμένο μου No Beef και το το προσθέτουμε στην σάλτσα garam masala. Ρίχνουμε την κρέμα καρύδας και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το No Beef μας με την σάλτσα, συνοδεύουμε με το μπασμάτι μας και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και λίγο κουκουνάρι.
Μερίδες: 6-7
Χρόνος προετοιμασίας: 35′-40′