Crispy Orange Steak Strips – Τραγανές Λωρίδες Steak με Πορτοκάλι / Συνταγή της Anne-SophieHoffmann
Υλικά:
-350 g STEAK-STRIPS από την Terra Vegane [το βρίσκετε εδώ]
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κσ σάλτσα σόγιας
-1,5 κσ άμυλο καλαμποκιού
-30 ml λάδι
-1 κσ τζίντζερ τριμμένο
-1 κσ ζάχαρη
-40 ml ξύδι από κρασί ρυζιού
-30 ml χυμό πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα:
-360 γρ βρασμένο ρύζι
Προετοιμασία:
- Βάζουμε τα steak strips σε ένα βαθύ πιάτο
- Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και μαρινάρουμε τα steak strips στη σάλτσα.
- Προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε μέχρι τα steak strips να καλυφθούν πλήρως.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα παναρισμένα steak trips για 45 δευτερόλεπτα με ένα λεπτό και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε τα τηγανισμένα steak strips στην άκρη
- Αφαιρούμε το λάδι από το τηγάνι αφήνοντας μέσα μόνο 1 κσ λάδι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε τα πάντα για ακόμα ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
- Προσθέτουμε τα steak strips και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
- Σερβίρουμε το crispy orange steak strips με βρασμένο ρύζι.
- Απολαύστε !
Μερίδες: 3
Χρόνος προετοιμασίας: 20’