Vegan Pesto !! / Συνταγή της Anne-SophieHoffmann
Υλικά:
500 g πατάτες, κομμένες στη μέση
15 g φρέσκο βασιλικό
25 g φυστίκια Αιγίνης
1,5 κσ PRIMA-TOPPER: Original Style της Terra Vegane (το βρίσκετε εδώ)
5 g MEGGA-EXX της Terra Vegane (το βρίσκετε εδώ)
1 σκελίδα σκόρδο
30 ml ελαιόλαδο
1 κσ μουστάρδα
1 λεμόνι στιμμένο
30 ml νερό
1/4 κσ αλάτι
Πιπέρο
Προαιρετικά για το σερβίρισμα: βαβουρδισμένα φυστίκια, φρέσκος βασιλικός
Προετοιμασία:
1. Μαγειρέψτε τις κομμένες πατάτες για 20 λεπτά σε βραστό και αλατισμένο νερό.
2. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το πέστο: Προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι) στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Μόλις ψηθούν οι κομμένες πατάτες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
5. Προσθέστε τις παγωμένες πατάτες σε ένα μπολ, προσθέστε το πέστο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες τελείως με πέστο.
6. Σερβίρουμε με ψητά φιστίκια και φρέσκο βασιλικό.
Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 25′