Συνταγή της Vegan Chef Δήμητρας Νίκα.
Υλικά
Για το σπαγγέτι
-1 πακέτο σπαγγέτι
-1 συσκευασία TU-NAH Can BettaFish
-500 γρ. ψιλοκομμένη αποφλοιωμένη ντομάτα με το χυμό της
-1 κεφάλι σκόρδο ή 1 κ.σ πάστα σκόρδου
-2 κ.σ TU-NAH spread με ντομάτα BettaFish
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κ.σ κρίταμο
-2 κ.σ φύλλα κάρδαμο
-1/2 κ.γ γλυκάνισο
-Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
-Νερό για τα μακαρόνια
-1/2 κ.γ ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση :
Παίρνουμε ένα κεφάλι σκόρδο το κόβουμε στη μέση, αλατίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10′ στο φούρνο στον αέρα.
Κρατάμε από το κοτσάνι και πιέζουμε τις μαλακές πλέον σκελίδες ώστε να βγούν από τη φλούδα. Λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και αποθηκεύουμε σε βάζο κλειστό στο ψυγείο. Έτοιμη η πάστα σκόρδου.
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Σουρώνουμε (αφού κρατήσουμε 1 κούπα από το νερό αυτό, θα χρειαστεί για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας), τα επιστρέφουμε στη κατσαρόλα και τα λαδώνουμε ελαφρώς ώστε να μην κολλήσουν, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαςστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, την ντομάτα με το χυμό της, πιπέρι, τον γλυκάνισο και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από τα σπαγγέτι λίγο λίγο, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Κόβουμε τα φύλλα κάρδαμου στα δύο, τα προσθέτουμε και αυτά στη σάλτσα μας, μαζί με τον τόνο, χαμηλώνουμε θερμοκρασία. Επιστρέφουμε τα σπαγγέτι μας στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 25’-30’