Συνταγές

Shushi maki με τόνο Bettaf!sh

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Για 2 μερίδες. 

Για το TU-NAH mayo : 

120 g BettaF!sh TU-NAH 

30 γρ vegan mayo

Για το Ρύζι: 

150 γρ ρύζι σούσι 200 ml νερό 

Μαρινάδα: 

30 γρ ξύδι από κρασί ρυζιού 

10 γρ ζάχαρη 

5 γρ αλάτι 

1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας 

Για να σεριβίρισμα 

4 φύλλα nori Wasabi Τζίντζερ Gari

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Πλένουμε καλά το ρύζι σούσι και βράζουμε το νερό. Στη συνέχεια αφήνουμε να σιγοβράσει ακάλυπτο για περίπου 20 λεπτά. 

Για τη μαρινάδα με ρύζι σούσι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήστε τη να κρυώσει πριν τη χρήση. 

Μεταφέρετε το βρασμένο ρύζι σε ένα κρύο μπολ και ανακατεύετε με την κρύα μαρινάδα. Είναι καλύτερο να φτιάξετε το σούσι όσο είναι ακόμα ζεστό. 

Για τη γέμιση σούσι, ανακατέψτε τη vegan μαγιονέζα με το BettaF!sh TU-NAH και αλατοπιπερώστε εάν χρειάζεται. 

Για να φτιάξετε το σούσι, τυλίξτε πρώτα το bamboo mat και τυλίξτε μέσα τη μεμβράνη. Τοποθετήστε ένα φύλλο nori από πάνω με την τραχιά πλευρά να κοιτάζει προς τα πάνω. Με βρεγμένα χέρια απλώνουμε ομοιόμορφα το ρύζι πάνω από το nori φύλλο, αφήνοντας ενα κενό περίπου 2-3 δακτύλα στο επάνω μέρος, και σχεδιάστε μια γραμμή με το wasabi στο κέντρο του ρυζιού με το δάχτυλό σας. Κάντε ένα μακρόστενο σχήμα με το ¼ της κρέμας TU-NAH και τοποθετήστε το πανω στη γραμμή που κάνατε. Στη συνέχεια τυλίξτε προσεκτικά ίσια με λίγη πίεση. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα ρολά στα τέσσερα. Σερβίρετε με σόγια σάλτσα, τζίντζερ gari και wasabi.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *